Ruud

Mijn naam is Ruud Harberts. Gedreven door een voortdurende verwondering over de levendige karakteristieken van glas, verrijk ik ruimtes met de betoverende magie van glas, licht en kleur.

Voor het topsegment van de zakelijke en particuliere markt vervaardig ik luxueuze roomdividers en glaswanden: top-of-the-bill unica’s van gebrandschilderd glas die elke ruimte van een majestueuze uitstraling voorzien.
Nieuwsgierig naar deze onweerstaanbare eye-catchers? Kijk op Sprankles voor een eerste indruk.

Daarnaast realiseer ik interieurdecoratie, monumentaal werk en gedenktekens, omgeven met eenzelfde glastoverij die stijl, sfeer en authenticiteit ademt.

Om mijn gevoel voor vorm, kleur en ritme te blijven voeden volg ik colleges, vakgerichte cursussen en opleidingen, zoals die voor toegepaste glaskunst aan het IKA, het Instituut voor Kunst en Ambacht in het Belgische Mechelen.

Op zoek naar de juiste kleurencombinaties voor een nieuw glas-in-loodraam

Ademloos

Het is geen toeval dat ik mijn passie heb gevonden in (gebrandschilderd) glas-in-lood. Het kleurrijke schouwspel dat brandschilderingen en glas-in-loodramen kunnen opleveren, heeft me van jongs af aan geboeid. Als jongen al kon ik de lokroep van geen enkele kathedraal of parochiekerk weerstaan. Ademloos stond ik stil bij de hoge gebrandschilderde ramen, gefascineerd door deze sublieme vorm van visuele tovenarij.

Gebrandschilderde ramen: sublieme tovenarij

Een onmetelijk genoegen

 Afbeelding van ruud harberts aan het brandschilderen in het glasatelier
Geconcentreerd aan het werk met een brandschildering

De aantrekkingskracht die het glas destijds al op mij had, is vandaag de dag nog volop aanwezig. Ik vind het dan ook een groot voorrecht om dagelijks bezig te kunnen zijn met de magie van glas, licht en kleur. En een onmetelijk genoegen om – met behulp van eeuwenoude én hypermoderne technieken – fraaie, met de hand vervaardigde werken van glas te mogen maken.

 

LinkedIn profiel