Ruud

Mijn naam is Ruud Harberts. Als ambachtelijk kunstenaar maak ik in mijn glasatelier te Hoorn brandschilderingen, glas-in-loodramen en glas-specials – en vaak ook een combinatie daarvan. Om mijn gevoel voor vorm, kleur en ritme te blijven voeden volg ik bovendien vakgerichte cursussen en opleidingen, zoals die voor toegepaste glaskunst aan het IKA, het Instituut voor Kunst en Ambacht in het Belgische Mechelen.

Gebrandschilderde ramen: sublieme tovenarij

Genoegen

Het is geen toeval dat ik mijn passie heb gevonden in het brandschilderen van glas. Het kleurrijke schouwspel dat brandschilderingen en glas-in-loodramen kunnen opleveren, heeft me van jongs af aan geboeid. Als jongen al kon ik de lokroep van geen enkele kathedraal of parochiekerk weerstaan. Ademloos stond ik stil bij de hoge gebrandschilderde ramen, gefascineerd door deze sublieme vorm van tovenarij.

De aantrekkingskracht die het glas destijds al op mij had, is vandaag de dag nog volop aanwezig. Ik vind het dan ook een groot voorrecht om dagelijks bezig te kunnen zijn met de magie van glas, licht en kleur. En een onmetelijk genoegen om – met behulp van eeuwenoude én hypermoderne technieken – mooie, met de hand vervaardigde werken van glas te mogen maken.

 Afbeelding van ruud harberts aan het brandschilderen in het glasatelier
Geconcentreerd aan het werk met een brandschildering

Meer weten?

Wilt u eens zien hoe deze fascinatie met glas zich in de praktijk vertaalt? Of heeft u een vraag of opmerking?

Neem vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact op, of kom gewoon eens langs op de Berkhouterweg 15 in Hoorn.

 Afbeelding van ruud harberts aan het brandschilderen in het glasatelier
De beoordeling van het resultaat