Wat zeggen anderen?

Bij glasatelier ruud harberts wordt met veel aandacht, toewijding en plezier gewerkt. Dat levert mooi werk en heel tevreden klanten op. Hieronder een aantal reacties.

Over ‘Bonifatius’

Restauratie van monumentaal glas-in-loodraam

Ik heb een 18e eeuws glas-in-lood raam dat uit een oude kapel komt die begin jaren 70 gesloopt werd. Dit raam is ingebouwd in een kast die er speciaal omheen is gebouwd, met licht erachter. Nu waren er een paar glazen kapot en kwijt en enkele hadden een barst.

Ruud wilde er graag naar kijken en eventueel restaureren. Wij hebben het raam ingepakt en naar hem toegebracht in zijn mooie atelier in Hoorn. Ruud is een perfectionist en zocht het perfecte oude glas erbij, bestudeerde het raam en vond het een uitdaging om het te restaureren. Hij heeft enkele glazen opnieuw gesneden, gebrandschilderd en vervangen en ook op enkele plaatsen nieuw (oudgemaakt) lood aangebracht omdat het begon te verbrokkelen. 

Het is nu weer stevig en mooi en in zijn oude glorie hersteld.  Ik heb er een reportage van gemaakt en het is prima gelukt!  De reportage staat op mijn Facebook-pagina en bestaat uit twee delen: deel 1 en deel 2.

Josina en Jan

Het gehele gerestaureerde gebrandschilderde glas-in-loodraam, waarin de kapotte en ontbrekende stukken glas zijn vervangen

 

Twee voorbeelden van vervangen stukken gebrandschilderd glas

Over ‘IJsselmeer’

Glas-in-loodraam

Ons huis heeft er een prachtig spel van licht en kleur bij gekregen. Mijn vrouw en ik genieten er elke dag van. Heel mooi. Alsof de dag telkens met net wat meer warmte en licht begint en eindigt.

Michael

De situatie voor en na het aanbrengen van een glas-in-loodraam met als resultaat een fraai uitzicht

Over ‘Klavers en Hagedoorns’

Drie gebrandschilderde bovenlichten van glas-in-lood

Voor onze woning, welke wij aan het bouwen zijn in een jaren 30-stijl, was ik op zoek naar iemand  die glas-in-lood ramen voor ons kon maken voor een driedelig bovenlicht. Hierbij dachten wij een persoonlijke toets aan te brengen door onze achternaam ‘Klaver’ hierin te verwerken.

Via internet kwam ik aan het adres van Ruud Harberts en ging ik een kijkje nemen in zijn atelier. Nadat ik zijn werk had gezien en onze wens had uitgesproken om klavertjes vier in de ramen te creëren, hebben wij de mogelijkheden besproken. Vervolgens hebben wij Ruud gevraagd de ramen te maken.

Het was spannend, want je moet toch afwachten of het het resultaat wordt dat je voor ogen hebt. Ruud maakte schetsen en kwam met het idee om ook een Hagedoorn (mijn meisjesnaam) hierin te verwerken.  Ruud maakte vervolgens een opzetje hoe het er ongeveer uit zou komen te zien en heeft daarna op creatieve wijze, met brandschilderingen, een aantal prachtige ramen voor ons gemaakt.

Wij bevelen Ruud ten zeerste aan omdat hij in staat is je persoonlijke wensen goed in kaart en tot uitvoering te brengen. Wij zijn er heel blij mee.

Irene en John

Detail van de gebrandschilderde klavers op een van de drie bovenlichten

Over ‘Familiewapen Blankendaal’

Gebrandschilderd glas-in-loodraam

Wij wilden ons familiewapen in het raam van de deur. Aan de hand van een klein voorbeeld wist Ruud het wapen tot op de details in een glas in loodraam te brandschilderen. Vanaf het begin dacht hij goed mee om het wapen zo mooi mogelijk in de deur te kunnen plaatsen. Een bezoek aan de werkplaats tussendoor is ook een aanrader, er komt echt vakwerk bij kijken. Heel erg bedankt voor de goede service.
Ruud en Kim
De middelste, gebrandschilderde ruit van een driedelig glas-in-loodraam

Over ‘MYED’

Gebrandschilderd glas-in-loodraam

Het was lang zoeken naar een bijzondere manier om mijn woning wat meer kleur te geven en persoonlijker te maken. Ook wilde ik na de scheiding graag een herinnering aan de tijd met m’n kinderen thuis voordat ze straks uitvliegen. Na een aantal gesprekken met Ruud werd het dit raam met gebrandschilderde portretten van m’n kinderen, gevat tussen glas in primaire ‘Mondriaan’-kleuren. Ik ben er heel erg blij mee.

Rik Bulterman

Gebrandschilderd glas-in-loodraam: portretten tussen glas in primaire ‘Mondriaan’-kleuren

 

Over ‘White, yellow and blue’

Twee glas-in-loodramen

Ruud Harberts leverde ons een tweetal glas-in-lood panelen voor onze slaapkamerramen op de begane grond straatzijde ter verhindering van inkijk.

Na een gesprek met Ruud over lichteffecten van glas in lood en hoe het er van binnen en van buiten uit zou gaan zien, hebben we met allerlei stukken gekleurd glas, een tweetal wat ons betreft inspirerende sessies gehad. Daarbij liet Ruud ons voldoende ruimte om keuzes te maken in wat wij mooie combinaties en vormen vonden.

Onze keus viel op een combinatie van blauw, geel en transparant. Ruud heeft het eindbeeld eerst op de computer in beeld gebracht en nadat wij ons akkoord daarop gegeven hebben, heeft Ruud de panelen gemaakt en geplaatst.

We zijn zeer tevreden met het resultaat en het lichtspel dat tot stand komt door het zonlicht en de bewegende boomtakken voor het huis. Ruud heeft ons mooi ambachtelijk werk geleverd voor een reële prijs.

Jaap en Liesbet

Glas-in-loodramen ter verhindering van inkijk

Over ‘Matterhorn’

Brandschildering

Het kunstwerk is echt prachtig! Heel mooi en knap gemaakt. En een heel bijzonder verjaarscadeau.

Sandra Kalmijn

Brandschildering van de Matterhorn op Artistaglas

Over ‘Markest’

Gebrandschilderd glas-in-lood als naambord

Ruud heeft een prachtig en uniek gebrandschilderd glas-in-lood raam als naambord gemaakt voor aan de gevel. Ik ben hier ontzettend blij mee en trots op; het geeft de entree van mijn jaren 30 pand extra cachet en ik krijg er veel complimenten over. Ik kan Ruud van harte aanbevelen!

Marianne

Het gebrandschilderde glas-in-lood naambord van Markest, ‘zwevend’ voor de buitenmuur naast de entree

Over ‘Farao’ 

Restauratie van een brandschildering

Mijn glas-in-lood raam was gevallen. Het was zodanig beschadigd dat besloten werd om het raam opnieuw in te loden, met restauratie ook van de kapotte stukken glas die gebrandschilderd moesten worden. Ruud heeft de nieuwe stukjes glas keurig bijpassend gebrandschilderd. Ik ben erg blij met het resultaat.

Joke

Detail van gerestaureerde brandschildering voor en na

Over ‘Dribbel’

Brandschildering

Ruud heeft onze kat Dribbel gebrandschilderd aan de hand van een foto. Het resultaat is verfijnd en bijna levensecht. Dribbel staat in de vensterbank, zodat de brandschildering een mooi effect geeft met het daglicht.

Als je iets bijzonders wil met blijvende waarde, dan kan ik Ruud van harte aanbevelen.

Edvard Hazebroek

Gebrandschilderd portret door glasatelier ruud harberts | brandschilderen en glas-in-lood
Gebrandschilderd portret van de kat Dribbel

Over ‘Gigi’

Brandschildering

Mooi!!!
Een mooier, origineler kado kan je je niet wensen!!

Marlies

Gebrandschilderd portret door glasatelier ruud harberts | brandschilderen en glas-in-lood
Gebrandschilderd portret

 

Of neem contact op per telefoon of mail