Accessoires

Grafmonumenten, urnnissen en afdekplaten voor urnkelders kunnen vaak wel een extra ornament gebruiken. Een mooi, karakteristiek accessoire van glas zorgt direct voor een intiemere aanblik. Het dringt zich niet snel op de voorgrond maar vormt wel een unieke, aansprekende aanvulling op het gedenkteken.

As-in-glas

As-in-glas: een herinnering en een kunstwerk ineen
As-in-glas: crematie-as in een kleine plaquette van glas

Er zijn tal van manieren om een gedenkteken met een accessoire van glas op te luisteren. Heel eigentijds is het as-in-glas-urnmonument, een in glas gegoten of versmolten gedenkstuk waarin op unieke wijze crematie-as is verwerkt. Het levert naast een stijlvol aandenken een uitermate verrassend origineel kunstwerk op.

 

Gebrandschilderd glas

Gebrandschilderd glas in zilvergeel, kastanjekleurige grisaille en transparant violet
In Meissner grissailles gebrandschilderd glas bij grafmonument

Een andere optie is gebrandschilderd glas. Gebrandschilderd glas heeft van oudsher een klassieke uitstraling, maar kan ook heel modern toegepast worden. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt. Van een klassiek in barnsteen-bruin gebrandschilderd portret op bijvoorbeeld een plaat blank floatglas, tot een speels gebrandschilderd vlindertje in premium Degussa-kleuren dat boven de grafsteen zweeft.

 

 

 

Foto-op-glas

De foto-op-glas, voor eeuwig kleurvast in glas gebrand

Een ander populair accessoire is de foto-op-glas. Deze afdruk van een foto op bijvoorbeeld geslingerd Artista glas kan gemakkelijk en stevig verlijmd worden op de stenen plaat van een statig graf. De getrouwe herinnering staat voor eeuwig in glas gebrand en voegt aan elk gedenkteken een zeer persoonlijke touch toe.

Glas-in-lood

Urnmonumentje van glas-in-lood in diverse tinten waterglas

Een andere mogelijkheid is het glas-in-loodmonumentje. Dit glas-in-loodobject in gekleurd of blank glas vormt een mooie aanvulling op een graf- of urnmonument en voegt, al dan niet voorzien van een brandschildering, aan elke gedenkplek iets speciaals toe.

 

 

Beeldjes van glas

Een in glas vormgesmolten afbeelding: een bijzondere accessoire

Beeldjes van glas worden gegoten of vervaardigd van vormgesmolten glas. Een duifje dat opvliegt of een hart van versmolten glas dat op de laatste rustplaats uw genegenheid voor de overledene uitdrukt, is stijlvol en sereen tegelijk.

Eigen inbreng

Bij glasatelier ruud harberts kunt u desgewenst zelf meewerken aan het vervaardigen van een accessoire. Voor menigeen is dit een speciale ervaring. We bekijken samen wat de mogelijkheden zijn en u gaat onder begeleiding aan de slag met het eigenhandig vervaardigen van uw accessoire. Met als resultaat een uiterst persoonlijk kleinood dat op maat gesneden is en waarin uw hart besloten ligt. Ook kunt u natuurlijk zelf een accessoire bedenken en in goed overleg laten maken.

Daarnaast is in onze toonzaal een keur aan kant-en-klare, handgemaakte accessoires te vinden. Kom daarom gewoon eens langs en ontdek welk accessoire het beste past bij het gedenkteken van uw keuze.

Links

De gedenktekens
Grafmonumenten
Urnmonumenten 
Accessoires
Thuis gedenken