Monumentaal Werk

U wilt uw monumentaal pand, statige directiekamer of imposante ontvangsthal extra luister bijzetten? Op een historisch verantwoorde of juist eigentijdse manier? En wel zo dat die luister ook nog eens van binnenuit én van buitenaf bewonderd kan worden?

Grandeur en authenticiteit

Een afbeelding van een woeste leeuwenkop met een deel van een kroon gemaakt met de techniek van brandschilderen | door glasatelier ruud harberts
Detail uit de replica van ‘Het Wapen van Amsterdam’

Monumentaal gebrandschilderd glas-in-lood waar licht doorheen schijnt maakt op velen vaak een onuitwisbare indruk. Historisch gebrandschilderd glas-in-lood ademt authenticiteit en wekt oude grandeur tot leven, terwijl moderne, kleurige ramen daarentegen juist een zeer eigentijdse uitstraling bewerkstelligen.

Gebrandschilderd glas-in-lood beleeft een opvallende revival en we zien dit type glasbewerking de laatste tijd dan ook steeds vaker weer opduiken. In klassieke omgevingen, maar ook in hypermoderne settings.

Oude grandeur

Inspiratie en oriëntatie

Er zijn legio aansprekende voorbeelden van monumentaal gebrandschilderd glas. Een klassiek-historisch gebrandschilderd familiewapen, vlak boven de entree en verdeeld over een groot aantal ruitjes, vangt de blik van iedere bezoeker. En een aantal voor uw bedrijf of organisatie belangrijke historische gebeurtenissen, kleurrijk vervat in een aantal opeenvolgende statige ramen in de vergaderruimte, laat hoe dan ook een grootse indruk na.

Maar het kan ook eigentijdser. Bijvoorbeeld met een strak lijnenspel van felgekleurd glas-in-lood tegen een verder lege wand. Of met een levendige, semi-abstracte verfraaiing die het uitzicht vanuit de directiekamer of vanuit het bedrijfsrestaurant in een aantrekkelijk spel van licht en kleur verandert.

Handwerk op maat

Het IJsselmeer semi-abstract verbeeld

Of het nu om een historische of om een meer eigentijdse toepassing gaat, een brandschildering van monumentaal formaat voegt hoe dan ook aan elke ruimte iets extra’s toe. De monumentaal gebrandschilderde ramen van glasatelier ruud harberts worden daartoe volledig met de hand gemaakt en qua kleurstelling, maatvoering en voorstelling perfect op uw voorkeur en wensen afgestemd.

Meer weten?

Neem vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact op of kom gewoon eens langs op de Berkhouterweg 15 in Hoorn.

De monumentale werken

Een afbeelding van een momumentale brandschildering van het Wapen van Amsterdam gemaakt met de techniek van brandschilderen door glasatelier ruud harberts.
het wapen van amsterdam
glas-in-loodraam IJsselmeer