Gedenktekens

Als u op zoek bent naar een gedenkteken voor een overleden dierbare, wilt u graag iets persoonlijks. Iets wat goed bij de overledene past en op originele wijze uitdrukking geeft aan het verlies. Tegelijkertijd wilt u dat het gedenkteken er ook op termijn goedverzorgd blijft uitzien.

Urnmonument van float glass gebrandschilderd in Degussa premium zwart

Niet-alledaags en persoonlijk

Glas leent zich uitstekend voor een niet-alledaags, persoonlijk en onderhoudsarm gedenkteken. Het is decoratief, transparant en speelt op telkens wisselende wijze met het aanwezige licht.

Ook laat glas zich gemakkelijk combineren met andere materialen zoals roestbruin corten-staal, glimmend rvs of het vertrouwde natuursteen. En om het urnmonument, de herinnering-in-glas of het accessoire een nog persoonlijker accent te geven, kan daarin de crematie-as worden verwerkt.

Niet vreemd dus dat glas tegenwoordig steeds meer in de belangstelling staat en men op begraafplaatsen en in urnenmuren steeds vaker gedenktekens van glas aantreft.

Een afbeelding van een van de gedenktekens van glasatelier ruud harberts
Een grafmonument van Licht Labrador, met gebrandschilderd werk in Degussa zilvergeel en diverse Meissner grisailles

Inspiratie en oriëntatie

Gedenktekens van glas zijn er in vele soorten en maten. Van ovengevormd glas verwerkt in een statig grafmonument tot een urnplaat van glas-in-lood die de nis in een urnenmuur bedekt. En van een gebrandschilderd portret dat een strak gepolijste grafsteen opluistert tot een losstaand bijzetmonument waarin glas en metaal een speels verbond aangaan.

Glas maakt elke gedenkplaats tot een persoonlijke, troostrijke omgeving waar het verdriet om het verlies op gepaste wijze zijn plek kan vinden.

Ambachtelijk op maat gemaakt

De gedenktekens van glasatelier ruud harberts worden alle met de hand en nagenoeg altijd op maat gemaakt. In het atelier staat bovendien een aantal kant-en-klare monumenten, die desgewenst op maat kunnen worden aangepast.

Samenwerking

Dapper en Harder, al bijna een eeuw specialist in gedenktekens

Bij het vervaardigen van gedenktekens werkt glasatelier ruud harberts nauw samen met Dapper en Harder, het gerenommeerde natuursteenbedrijf in Hoorn. Dapper en Harder verzorgt al bijna een eeuw lang grafmonumenten in de kop van Noord-Holland en ver daarbuiten en heeft een uitstekende reputatie op het gebied van service en kwaliteit.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op of kom gewoon eens langs op de Berkhouterweg 15 in Hoorn. 

De gedenktekens

Een afbeelding van een grafmonument met de techniek van het brandschilderen is gemaakt
grafmonumenten
Een afbeelding van een boot op het water gemaakt met de techniek van het brandschilderen, laseren en zandstralen
urnmonumenten
Een afbeelding van een glasplaat met emailles voor het brandschilderen | door glasatelier ruud harberts
accessoires
Een afbeelding van glasmonsters voor het brandschilderen van een gedenkteken als gebrandschilderde herinneringen | door glasatelier ruud harberts
thuis gedenken