Specials

Een special is een artistiek object van glas en altijd een unica. Staand of hangend spreken specials direct tot de verbeelding en mede door het licht dat erop en erdoor valt, genereren ze een telkens wisselend effect.

Een special van glas is heel geschikt als sprankelende verrijking van uw eigen woning of bedrijf, maar ook als gedenkwaardig (jubileum)geschenk voor een ander.

Dit is een afbeelding van een massief glasblok, bestaande uit meerdere samengesmolten gebrandschilderde lagen glas
Specials: unieke, niet-alledaagse en sfeervolle objecten van glas
Dit is een afbeelding van meerdere brandschilderingen met als thema binding en die in een waaier staan opgesteld.
Gebrandschilderde waaier verlijmd op een solide plaat vlakglas

Kunstobjecten

Een kunstobject van glas sprankelt en intrigeert, of het nu rust op een sokkel, een standaard of gewoon op de vensterbank of entreebalie. Het voegt iets toe aan elk interieur en trekt in no time de onverdeelde aandacht van bezoekers.

Dit is een afbeelding van een hartje van gegoten glas met ingesloten koperdelen.
Glas is er in vele markante verschijningsvormen, zoals deze special in de vorm van een gegoten hartje met ingesloten koperdelen

Wandobjecten

Een wandobject van glas is meestal vlak en komt hangend aan de muur goed tot zijn recht, maar het kan ook staand of liggend gepresenteerd worden. Een glazen wandobject boeit en intrigeert en zorgt samen met het aanwezige licht voor een levendige dynamiek in de huiskamer of op kantoor.

Dit is een afbeelding van een detail van een glastegel in de kleuren groen, blauw en grijs.
Een aantal op maat ontworpen, versmolten glastegels kunnen samen bijvoorbeeld een originele aanrechtwand vormen

Combineren

Een ‘glazen’ special hoeft niet uitsluitend van glas te zijn. Een combinatie met bijvoorbeeld lood, koper, hout of rvs kan – al dan niet op verschillende manieren bewerkt – ook bijzonder decoratief zijn en zorgt in veel gevallen zelfs voor een extra accentuering van het glazen element.

Dit is een afbeelding van een halve, groene olijffles met daarop brandschilderingen aangebracht.
Verzaagde olijfoliefles, gezandstraald en gebrandschilderd: een persoonlijke, niet-alledaagse decoratie voor aan de keukenwand

Inspiratie

Een in glas gevangen lint dat mysterieus oplicht in de voorjaarszon? Een cobra van groen uraniumglas die via blacklights magisch oplicht in de avondschemer? Het zijn zomaar een paar voorbeelden van sfeerrijke specials.

Benieuwd naar meer voorbeelden? Bekijk de fotogalerie Specials In Beeld en verbaas u over wat er allemaal mogelijk is.

Dit is een afbeelding van een glasobject met daarin crematie-as verwerkt.
Een met kleuroxiden behandeld glasobject is qua effect grotendeels onvoorspelbaar, maar altijd intrigerend: een decoratie die vragen oproept en niet zelden discussie losmaakt.

Prijzen

De prijs van een special is op aanvraag.

Dit is een button naar de offerte-aanvraag Of neem contact op per telefoon of mail