Thuis gedenken

Na het overlijden van een dierbare gaan we al snel op zoek naar manieren om hem of haar te gedenken. Niet alleen op de begraafplaats of bij de urnenmuur, maar ook thuis. Concrete, tastbare aanknopingspunten helpen daarbij. In de vorm van een karakteristieke portretfoto aan de muur bijvoorbeeld. Of via een bijzonder glasobject met daarin de as van de overledene verwerkt. 

Herinnering-in-glas

De herinnering-in-glas is een unieke manier om uw verloren geliefde, familielid of vriend in de beslotenheid van thuis te gedenken. Deze op glas gebrandschilderde afbeelding is in hoge mate sfeerbepalend, ademt originaliteit en gaat van generatie op generatie mee. Of het nu gaat om een portret, een stilleven, een oud meesterwerk of een andere betekenisvolle afbeelding, de herinnering-in-glas is een bijzonder aansprekende manier om de gedachtenis aan uw overleden dierbare in stand te houden. 

Monochrome impressie brandschildering in premium Degussa contourverf
Premium herinnering-in-glas met diepe gelaagdheid in Degussa emailles

Herinneringen-in-glas stralen en roepen speciale emoties op. De reacties van verschillende opdrachtgevers getuigen daarvan. Het gebrandschilderde portret op de begraafplaats ‘maakt blij’. Het goedgelijkende portret thuis voor het raam ‘biedt troost’. En de gestileerde brandschildering op de vensterbank die opa zo treffend weergeeft, leidt tot ‘een onverwachte nabijheid, alsof ie er nog is’.

 

 

De monochrome impressie in zwart, vanaf € 375
Een impressie afbeelding van een Afrikaanse jongen, gemaakt met de techniek van het brandschilderen | door glasatelier ruud harberts
De meerkleurige impressie, vanaf € 495
Een premium afbeelding van een Afrikaanse jongen, gemaakt met de techniek van het brandschilderen | door glasatelier ruud harberts
De gedetailleerde premiumvorm, vanaf € 995

De herinnering-in-glas is er, afhankelijk van de gebruikte techniek, in diverse prijsklassen. Desgewenst kan de crematie-as van de overledene erin verwerkt worden en uiteraard is er altijd ruimte voor specifieke wensen.

 
 
 

As-in-glas

Een andere bijzondere manier om thuis te gedenken is de as-in-glas-special. As-in-glas is een glasobject in de vorm van een klompje of een plaquette waarin crematie-as verwerkt is. Het is een niet-alledaagse manier om te herdenken en combineert dit met een unieke vorm van decoratie.

As-in-glas monument, crematie-as in gegoten glas
As-in-glas monument, crematie-as in gegoten glas

Een as-in-glas-special kan op verschillende manieren worden vervaardigd en vooral de objecten verkregen door het onder hoge temperatuur versmelten, vervormen of gieten van glas zijn veelgevraagd.

De magie van een as-in-glasspecial is bij uitstek iets wat je moet zien in samenspel met het op- of doorvallend licht. Net als bij een gebrandschilderde herinnering-in-glas komt het glas erdoor tot leven, iets wat een foto maar moeilijk kan verduidelijken. 

Kom daarom gewoon eens langs op het atelier aan de Berkhouterweg in Hoorn. U kunt er met eigen ogen de bekoring van ‘levend’ glas ervaren en in een ontspannen sfeer kennismaken met de vele toepassingsmogelijkheden van dit unieke materiaal.

Links

De gedenktekens
Grafmonumenten
Urnmonumenten 
Accessoires 
Thuis gedenken