Grafmonumenten

Een grafmonument geeft op gepaste wijze uitdrukking aan het gevoel van de nabestaanden en staat decennialang op de plek waar men de overledene in alle rust kan gedenken. Het kiezen van een gedenkteken is dan ook een persoonlijke en emotionele aangelegenheid.

Glasatelier ruud harberts adviseert u graag bij het vinden van een op maat gesneden grafmonument.

Dit is een afbeelding van een grafmonument waarin een gebrandschilderd portret is verwerkt.
Het gebrandschilderde glas in deze strak gepolijste grafsteen vangt op elk moment van de dag op magische wijze het licht

Dit is een afbeelding van een grafmonument waarin gebrandschilderd glas-in-lood is verwerkt.
Ook met kleurig gebrandschilderd glas-in-lood zijn persoonlijke, gedenkwaardige monumenten te realiseren

Onderhoudsvrij en decoratief

Glas is decoratief, transparant en speelt op telkens wisselende wijze met het aanwezige licht. Het onderhoudsarme materiaal leent zich uitstekend voor een niet-alledaagse, persoonlijke toepassing. Niet vreemd dus dat men op begraafplaatsen steeds vaker gedenktekens van of met glas aantreft.

Dit is een afbeelding van een grafmonument met een vlieger waarbij glas-applique is gebruikt..
Een persoonlijk grafmonument op een vertrouwde plek houdt de herinnering aan een overleden familielid, vriend of geliefde levend

Combinaties

Glas laat zich gemakkelijk combineren met andere materialen zoals roestbruin corten-staal, glimmend rvs of het vertrouwde natuursteen. Het verlevendigt elk grafmonument en maakt het nog persoonlijker.

Dit is een afbeelding van een grafmonument waarbij natuursteen is gecombineerd met een smaakvol gebrandschilderd portret.
Karakteristiek gebrandschilderd portret in blauwtinten, dat harmonieus combineert met een gepolijst natuurstenen grafmonument

Eigen inbreng

Eigen inbreng bij de realisatie van een gedenkteken kan heel bevredigend zijn. Bij glasatelier ruud harberts kunt u desgewenst actief (mee)werken aan de realisatie van het monument. Ook kunnen uw kinderen onder begeleiding zelf het gedenkteken voor opa of oma ontwerpen en helpen maken.

Dit is een afbeelding van een grafmonument in wording, een ruwe kei waarbij glas-applique wordt aangebracht.
Actieve betrokkenheid bij het ontwerp is een bijzondere ervaring en bevordert het verwerken en accepteren van het verlies

Samenwerking

Bij het vervaardigen van grafmonumenten werkt glasatelier ruud harberts nauw samen met Dapper en Harder, het gerenommeerde natuursteenbedrijf in Hoorn met een uitstekende reputatie op het gebied van service en kwaliteit.

Dit is het logo van natuursteenproducent Dapper en Harder.
Dapper en Harder verzorgt al bijna een eeuw lang grafmonumenten in de kop van Noord-Holland en daarbuiten

Prijzen

De prijs van een grafmonument is op aanvraag.

Dit is een button naar de offerte-aanvraag Of neem contact op per telefoon of mail