Grafmonumenten

Het kiezen van een grafmonument is een zeer persoonlijke en emotionele zaak. Een grafmonument geeft op gepaste wijze uitdrukking aan het gevoel van de nabestaanden en staat vaak decennialang op een plek waar men de overledene in alle rust kan gedenken: een vertrouwde locatie waar de herinnering aan de verloren vriend, familielid of geliefde levend blijft en men in woord en gedachten nog even bij hem of haar kan zijn.

Brandschildering op geknabbelde plaat floatglass, zwevend voor een ruwe natuurstenen kei

Ingetogen of sprankelend

Er is veel mogelijk als het gaat om grafmonumenten met of van glas. Een gebrandschilderde weergave van elkaar vasthoudende handen zwevend voor een natuurstenen kei bijvoorbeeld. Een robuust monument opgetrokken uit glazen platen met daarin stijlvol naam, data en een gedenktekst gegraveerd. Of een kleurrijk glas-in-loodraam gevat tussen twee sobere pilaren van natuursteen. Het zijn zomaar een paar voorbeelden van gerealiseerd werk.

Afbeelding van een roos van glas in mozaiek op natuursteen als detail van een grafmonument | door glasatelier ruud harberts
Eigen inbreng loont: een grafmonument naar eigen ontwerp, met glas op ruw natuursteen verlijmd

Eigen inbreng

Voor sommige mensen is het een bijzonder troostrijke ervaring om, al dan niet in samenwerking met hun (klein)kinderen, zelf aan de totstandkoming van het grafmonument bij te dragen. Een eigen inbreng levert vaak een heel aansprekend resultaat op dat bovendien een positieve invloed heeft op de verwerking van het verlies. Vandaar dat u in glasatelier ruud harberts onder begeleiding zelf actief mee kunt (mee)werken aan de realisatie van het grafmonument voor uw overleden familielid, geliefde of vriend.

 Glas-appliqué leent zich uitstekend voor sprankelende kleuren in een monument

Inspiratie

Is het u nog niet helemaal duidelijk hoe het monument eruit moet gaan zien? Of wilt u gewoon wat ideeën opdoen? Kom langs op het glasatelier en laat u vrijblijvend inspireren.
En ook als u al precies weet wat u wilt, bent u natuurlijk van harte welkom. We bekijken dan samen in hoeverre uw ontwerp haalbaar is en werken het in goed overleg nader uit. 

Links

De gedenktekens
Grafmonumenten
Urnmonumenten 
Accessoires
Thuis gedenken