Urnmonumenten

Een urnmonument wordt meestal in een muur op een begraafplaats geplaatst. U kunt er nog even bij de overledene op bezoek en de herinnering aan hem of haar wordt op rustieke wijze levend gehouden. Het zoeken naar een gedenkwaardig gedenkteken is dan ook altijd een bijzondere fase na het verlies.

Glasatelier ruud harberts helpt u graag bij het vinden van een urnmonument met de juiste toonzetting en sfeer.

Dit is een afbeelding van een urnmonument met daarop een gebrandschilderd en gezandstraald schip
Een stijlvolle brandschildering op een urnplaat transformeert een afdekplaat in een klein, persoonlijk kunstwerk
Dit is een afbeelding van een urnmonument met daarop gebrandschilderde en gezandstraalde kale bomen
Het vinden van een passend urnmonument is niet eenvoudig, maar wel bijzonder lonend

Veelzijdig en speels

Glas is een uitermate veelzijdig materiaal dat zich op tal van manieren laat bewerken. Het gaat te allen tijde speelse verbonden aan met invallend licht en ademt levendigheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat glas tegenwoordig steeds vaker is te zien in urnenmuren en colombaria.

Dit is een afbeelding van een urnmonumentje van glas-in-lood in het zonlicht, gelegen tussen groene varens.
Een urnmonumentje van glas-in-lood dat, verscholen in het groen, een telkens wisselend verbond aangaat met het invallend licht

Goed te combineren

Ook in samenhang met een ander, goedgekozen materiaal is glas verrassend veelzijdig en altijd mooi. Een urnmonument van glas dat met andere materialen wordt gecombineerd, levert dan ook vaak bijzondere resultaten op.

Dit is een afbeelding van een urnmonument met daarop gebrandschilderde en gezandstraalde kale bomen
Glas laat zich goed combineren met andere materialen, zoals bij dit gebrandschilderde urnmonument op een glanzende plaat van gepolijst natuursteen

As-in-glas

Een bijzonder urnmonument is de as-in-glas special, een kunstzinnige vorm van versmolten of gegoten glas waarin een deel van de crematie-as is ingesloten. Een opvallende en tegelijkertijd intieme (woning)decoratie met een speciale betekenis.

As-in-glas past mooi in de urnenmuur, maar is ook heel geschikt om een speciale plek in huis te krijgen

Eigen inbreng

Voor sommige mensen is het een bijzonder troostrijke ervaring om, al dan niet in samenwerking met hun (klein)kinderen, zelf aan de totstandkoming van het urnmonument bij te dragen. Het levert vaak een heel aansprekend en gedenkwaardig resultaat op.

In glasatelier ruud harberts kunt u, eventueel samen met uw (klein)kinderen, meewerken aan de realisatie van het monument

Prijzen

Een as-in-glasmonument is er al vanaf € 275.-.

De prijs van de overige urnmonumenten is op aanvraag.

Dit is een button naar de offerte-aanvraag Of neem contact op per telefoon of mail