Urnmonumenten

Urnmonumenten hebben een belangrijke symbolische waarde. Vaak komt de urn in een urnenmuur of in een urnenkelder op een begraafplaats te staan. U kunt er nog even bij de overledene op bezoek en de herinnering aan hem of haar wordt er levend gehouden. Een urnmonument van glas dat de overleden dierbare op een bijzondere wijze karakteriseert, maakt die plek nog specialer.

Twee gebrandschilderde urnplaten in een urnenmuur, naast een traditionele urnplaat
Urnplaat gelaserd en gebrandschilderd met diverse emailles en crematie-as

Stijlvol of frivool

Glas kan op vele manieren worden ingezet voor een urnmonument. Stijlvol in de vorm van een urnplaat voorzien van een statig gebrandschilderde witte aronskelk op een zwarte achtergrond. Of juist heel persoonlijk, bijvoorbeeld in de vorm van een frivole glas-appliqué glasplaat van tulpen voor de overleden tulpenkweker. Maar ook een portret, een poëtisch sfeerbeeld of een toepasselijke gedenktekst op glas behoort tot de mogelijkheden.

As-in-glas

As-in-glas, een uniek kunstwerk dat herinneringen levend houdt

Een bijzonder urnmonument is de as-in-glas special, een kunstzinnige plaquette of klompje van versmolten of gegoten glas waarin crematie-as is ingesloten. De crematie-as kan desgewenst uiterst subtiel worden verwerkt zodat deze alleen zichtbaar is voor degenen die dit weten. Het as-in-glasobject ziet er dan vooral uit als een mooie (woning)decoratie, maar dan wel met een speciale betekenis. Mooi voor in de urnenmuur, maar ook heel stijlvol om thuis neer te zetten.

Eigen inbreng

Een in Degussa premium zwart gebrandschilderde en gezandstraalde op een Nero Impala sluitplaat van een urnenkelder

U kunt bij glasatelier ruud harberts desgewenst zelf (mee)werken aan de realisatie van het monument  voor uw overleden familielid, geliefde of vriend. Denk aan uw kinderen die onder begeleiding zelf de urnplaat voor opa of oma ontwerpen en/of beschilderen. Maar ook voor volwassenen kan deze eigen inbreng zeer bevredigend zijn.

Want of het nu gaat om de urnplaat die ter bescherming van de urn in de urnenmuur wordt geplaatst of om een klein bijzetmonumentje dat net dat ene accent toevoegt dat zo kenmerkend was voor uw relatie met de overledene, het actief betrokken zijn bij de keuze én vormgeving van een urnmonument blijft een speciaal moment bij het verwerken en accepteren van het verlies.

Inspiratie

Bent u op zoek naar een goed idee? Of heeft u al een vastomlijnd plan? Een bezoek aan het glasatelier heeft vaak een inspirerend effect. Ideeën kunnen er gemakkelijker ontstaan en in een ontspannen sfeer uitgewerkt worden. Dus kom gewoon eens langs om uw ideeën te toetsen en de vele mogelijkheden voor een urnmonument van glas op een rij te zetten. Samen met glasatelier ruud harberts komt u hoe dan ook tot een urnmonument dat recht doet aan uw overleden dierbare.

Links

De gedenktekens
Grafmonumenten
Urnmonumenten
Accessoires
Thuis gedenken