Het glasatelier

Glasatelier ruud harberts is gespecialiseerd in brandschilderen, glas-in-lood en specials. In het atelier worden – met behulp van het aloude handwerk en een nauwgezet touché – onder meer gedenktekens, interieurdecoraties, monumentaal werk en majestueuze roomdividers vervaardigd.

Ambachtelijk. Volgens eeuwenoude tradities. En desgewenst volledig afgestemd op uw persoonlijke smaak en voorkeur.

Het atelier vanaf de entree gezien

 

Handwerk

Glasatelier ruud harberts heeft voor elke opdracht de juiste expertise in huis. En kan bij grotere opdrachten ervaren ambachtslieden uit zijn omvangrijke netwerk inzetten.

Titus, een van de meesterwerken van Rembrandt, met veel aandacht op glas gebrandschilderd

Al het glazenierswerk dat glasatelier ruud harberts verlaat is volledig met de hand gemaakt. Dit handwerk verschaft het eindresultaat een extra dimensie die – in onze huidige, veelal op massagerichte cultuur – door steeds meer mensen herkend en gewaardeerd wordt.

Het werk is niet alleen uniek, maar wordt ook met hart en ziel vervaardigd op een plek waar schoonheid en plezier in het aloude ambacht een belangrijke rol spelen.

Kwaliteit

Glasatelier ruud harberts gebruikt materialen van de hoogste kwaliteit en besteedt veel aandacht aan een gedegen uitvoering. Zo worden de brandschilderingen uit vele lagen opgebouwd – met evenzovele ovenstoken – om een nagenoeg perfecte dieptewerking te realiseren. De glas-in-loodramen worden vervaardigd met profielen van het beste lood. En uiteraard wordt gewerkt met hoogwaardige glassoorten: van het superieure Kathedraal-glas tot het mondgeblazen Lamberts-glas.

Net als materialen en uitvoering zijn ook de benodigde gereedschappen van hoge kwaliteit