Het glasatelier

Glasatelier ruud harberts is gespecialiseerd in brandschilderen, glas-in-lood en specials. In het atelier worden – met behulp van het aloude handwerk en een nauwgezet touché – onder meer gedenktekens, interieurdecoraties en monumentaal werk vervaardigd. Ambachtelijk. Volgens eeuwenoude tradities. En desgewenst volledig afgestemd op uw persoonlijke smaak en voorkeur.

Het atelier vanaf de entree gezien

Ideeën

Glasatelier ruud harberts is van vele markten thuis. Een gedenkteken van glas dat sereen boven een versteende boomstam zweeft en haar kleuren speels op het onderliggende steen werpt? Een brede wand van gestileerd glas die ’s ochtends het eerste daglicht vangt, ’s middags serene stilte uitstraalt en ’s avonds als een symfonie van kleur de sfeer in huis verhoogt? Een monumentaal gebrandschilderd familiewapen boven de entree van uw huis of villa? Het kan allemaal.

Handwerk

Glasatelier ruud harberts heeft voor elke opdracht de juiste expertise in huis. En kan bij grotere opdrachten ervaren ambachtslieden uit zijn omvangrijke netwerk inzetten.

Een gedegen uitvoering

Al het glazenierswerk dat glasatelier ruud harberts verlaat is volledig met de hand gemaakt. Dit handwerk verschaft het eindresultaat een extra dimensie die – in onze huidige, veelal op massaproductie gerichte cultuur – door steeds meer mensen herkend en gewaardeerd wordt. Het werk is niet alleen uniek, maar wordt ook met hart en ziel vervaardigd op een plek waar schoonheid en plezier in het aloude ambacht een belangrijke rol spelen.

Kwaliteit

Glasatelier ruud harberts gebruikt materialen van de hoogste kwaliteit en besteedt veel aandacht aan een gedegen uitvoering. Zo worden de brandschilderingen uit vele lagen opgebouwd – met evenzovele ovenstoken – om een nagenoeg perfecte dieptewerking te realiseren. En worden glas-in-loodramen in de regel vervaardigd met profielen van het beste lood. En uiteraard wordt gewerkt met hoogwaardige glassoorten: van het superieure Kathedraal glas tot het bevallige mondgeblazen Lamberts glas.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het ‘reilen en zeilen’ bij glasatelier ruud harberts? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief ‘Magie van glas, licht en kleur‘.

Gereedschappen voor het brandschilderen op de lichtbak

Meer weten?

Kom vrijblijvend langs op het glasatelier aan de Berkhouterweg 15 in Hoorn, al kan bellen of mailen kan natuurlijk ook.