Wat Zeggen Anderen?

Bij glasatelier ruud harberts wordt met veel aandacht, toewijding en plezier gewerkt. Dat geeft veel voldoening en levert mooie brandschilderingen, glas-in-loodramen en ander glaswerk op.

Maar hoe kijken anderen daartegen aan? Hoe beoordelen zij het werk van glasatelier ruud harberts?

Lees hieronder ‘wat anderen zeggen’ over de interieurdecoraties.

Over het glas-in-loodraam IJsselmeer

Glas-in-loodraam ter verfraaiing van het uitzicht (nieuwe situatie)
Glas-in-loodraam ter verfraaiing van het uitzicht (oude situatie)

Ons huis heeft er een prachtig spel van licht en kleur bij gekregen. Mijn vrouw en ik genieten er nog elke dag van. Heel mooi. Alsof de dag telkens met net wat meer warmte en licht begint en eindigt.

Michael

 

Over de drie gebrandschilderde bovenlichten Klavers en Hagedoorns

Detail van het linker bovenlicht: de gebrandschilderde klavers

Voor onze woning, welke wij aan het bouwen zijn in een 30 jaren-stijl, was ik op zoek naar iemand  die glas-in-lood ramen voor ons kon maken voor een driedelig bovenlicht. Hierbij dachten wij een persoonlijke toets aan te brengen door onze achternaam ‘Klaver’ hierin te verwerken.

Detail van het middelste bovenlicht: de gebrandschilderde hagendoorns

Via internet kwam ik aan het adres van Ruud Harberts en ging ik een kijkje nemen in zijn atelier. Nadat ik zijn werk had gezien en onze wens had uitgesproken om klavertjes vier in de ramen te creëren, hebben wij de mogelijkheden besproken. Vervolgens hebben wij Ruud gevraagd de ramen te maken.

Het was spannend, want je moet toch afwachten of het het resultaat wordt dat je voor ogen hebt. Ruud maakte schetsen en kwam met het idee om ook een Hagedoorn (mijn meisjesnaam) hierin te verwerken.  Ruud maakte vervolgens een opzetje hoe het er ongeveer uit zou komen te zien en heeft daarna op creatieve wijze, met brandschilderingen, een aantal prachtige ramen voor ons gemaakt.

Wij bevelen Ruud ten zeerste aan omdat hij in staat is je persoonlijke wensen goed in kaart en tot uitvoering te brengen. Wij zijn er heel blij mee.

Irene en John

 

Over het gebrandschilderde glas-in-loodraam MYED

Gebrandschilderd glas-in-loodraam: portretten tussen glas in primaire ‘Mondriaan’-kleuren

Het was lang zoeken naar een bijzondere manier om mijn woning wat meer kleur te geven en persoonlijker te maken. Na een aantal gesprekken met Ruud werd het dit raam met gebrandschilderde portretten van m’n kinderen, gevat tussen glas in primaire ‘Mondriaan’-kleuren. Ik ben er heel erg blij mee.

Rik Bulterman

 

Over twee gebrandschilderde glas-in-loodramen

Ruud Harberts leverde ons een tweetal glas-in-lood panelen voor onze slaapkamerramen op de begane grond straatzijde ter verhindering van inkijk.

Glas-in-loodramen ter verhindering van inkijk

Na een gesprek met Ruud over lichteffecten van glas in lood en hoe het er van binnen en van buiten uit zou gaan zien, hebben we met allerlei stukken gekleurd glas, een tweetal wat ons betreft inspirerende sessies gehad. Daarbij liet Ruud ons voldoende ruimte om keuzes te maken in wat wij mooie combinaties en vormen vonden.

Onze keus viel op een combinatie van blauw, geel en transparant. Ruud heeft het eindbeeld eerst op de computer in beeld gebracht en nadat wij ons akkoord daarop gegeven hebben, heeft Ruud de panelen gemaakt en geplaatst.

We zijn zeer tevreden met het resultaat en het lichtspel dat tot stand komt door het zonlicht en de bewegende boomtakken voor het huis. Ruud heeft ons mooi ambachtelijk werk geleverd voor een reële prijs.

Jaap en Liesbet

Over de Matterhorn, een verjaardagscadeau-opdracht

Het kunstwerk is echt prachtig! Heel mooi en knap gemaakt.

Sandra Kalmijn

Over het glas-in-lood naambord Markest

Het gebrandschilderde glas-in-lood naambord van Markest, ‘zwevend’ voor de buitenmuur naast de entree

Ruud heeft een prachtig en uniek gebrandschilderd glas-in-lood raam als naambord gemaakt voor aan de gevel. Ik ben hier ontzettend blij mee en trots op; het geeft de entree van mijn jaren 30 pand extra cachet en ik krijg er veel complimenten over. Ik kan Ruud van harte aanbevelen!

Marianne

Over de brandschildering Farao, een restauratie-opdracht

Detail van gerestaureerde brandschildering

Mijn glas-in-lood raam was gevallen. Het was zodanig beschadigd dat besloten werd om het raam opnieuw in te loden, met restauratie ook van de kapotte stukken glas die gebrandschilderd moesten worden. Ruud heeft de nieuwe stukjes glas keurig bijpassend gebrandschilderd. Ik ben erg blij met het resultaat.

Joke

Over het portret Dribbel

Gebrandschilderd portret door glasatelier ruud harberts | brandschilderen en glas-in-lood
Gebrandschilderd portret van de kat Dribbel

Ruud heeft onze kat Dribbel gebrandschilderd aan de hand van een foto. Het resultaat is verfijnd en bijna levensecht. Dribbel staat in de vensterbank, zodat de brandschildering een mooi effect geeft met het daglicht.

Als je iets bijzonders wil met blijvende waarde, dan kan ik Ruud van harte aanbevelen.

Edvard Hazebroek

Over het portret van Gigi

Gebrandschilderd portret door glasatelier ruud harberts | brandschilderen en glas-in-lood
Gebrandschilderd portret

Mooi!!!
Een mooier, origineler kado kan je je niet wensen!!

Marlies