Restauratie Bonifatius afgerond

Onlangs werd in glasatelier ruud harberts de restauratie van het monumentale 18e-eeuwse gebrandschilderd glas-in-loodraam Bonifatius afgerond. 

Dit is een afbeelding van het gebrandschilderde glas-in-loodraam Bonifatius met daarop  Bonifatius geflankeerd door twee heiligen
Het gehele gerestaureerde gebrandschilderde glas-in-loodraam, waarin de kapotte en ontbrekende stukken glas zijn vervangen

Een mooie opdracht die weer een tevreden klant opleverde. Ook deze keer weer met een mooie aanbeveling:

Ik heb een 18e eeuws glas-in-lood raam dat uit een oude kapel komt die begin jaren 70 gesloopt werd. Dit raam is ingebouwd in een kast die er speciaal omheen is gebouwd, met licht erachter. Nu waren er een paar glazen kapot en kwijt en enkele hadden een barst.

Ruud wilde er graag naar kijken en eventueel restaureren. Wij hebben het raam ingepakt en naar hem toegebracht in zijn mooie atelier in Hoorn. Ruud is een perfectionist en zocht het perfecte oude glas erbij, bestudeerde het raam en vond het een uitdaging om het te restaureren. Hij heeft enkele glazen opnieuw gesneden, gebrandschilderd en vervangen en ook op enkele plaatsen nieuw (oudgemaakt) lood aangebracht omdat het begon te verbrokkelen. 

Het is nu weer stevig en mooi en in zijn oude glorie hersteld.  Ik heb er een reportage van gemaakt en het is prima gelukt!  

Josina en Jan

De reportage van Josina is – in twee delen – te vinden op haar Facebook-pagina: deel 1 en deel 2.

Dit is een afbeelding van het gebrandschilderde glas-in-loodraam Bonifatius op de werkbank in het glasatelier
Het gebrandschilderde glas-in-loodraam Bonifatius wordt geïnspecteerd in het glasatelier

Ook groot of klein gebrandschilderd glas laten restaureren? Of iets nieuws laten vervaardigen?