Glas-in-loodramen

Een glas-in-loodraam is een raam dat is opgebouwd uit meerdere stukken glas die door middel van loodprofielen met elkaar verbonden zijn. De veelal gekleurde stukken glas kunnen groot of klein zijn en vaak is een deel ervan gebrandschilderd.

Kleurig en functioneel

Glas-in-loodraam van gemêleerd glas met reflecties op de muur

Glas-in-loodramen ogen vaak wonderschoon. Ze bieden veelal een bijzonder kleurige aanblik en vooral als het zonlicht erop valt levert dat een intrigerend en telkens veranderend spel van licht, vorm en kleur op.

Ook tegen de muur kan een glas-in-loodraam de sfeer in huis of op kantoor aanzienlijk verhogen, zeker met een subtiel weggewerkte verlichting erachter. Want ook bij kunstlicht, eventueel in verschillende kleuren en lichtsterktes, heeft glas-in-lood iets magisch.

Glas-in-lood kan exact op maat in een bestaande raamsponning gepast worden, maar ook als voorzetraam gebruikt worden.

Invallend licht door monumentaal glas-in-loodraam in villa

Stijlvolle decoratie

Glas-in-loodramen zijn uitermate decoratief en bij uitstek geschikt om het invallend licht te filteren en speels over de woon- of werkruimte te verspreiden. Soms hebben ze bovendien een belangrijke functionele kant: ze nemen gemakkelijk een storende inkijk weg en veranderen een saai uitzicht in een feest van licht en kleur.

Glas-in-lood biedt velerlei toepassingsmogelijkheden. Als verfraaiing van een raampartij in de woonkamer bijvoorbeeld. Maar een mooi vormgegeven glas-in-loodraam met een teakhouten omlijsting kan ook uitstekend dienstdoen als eigentijds kamerscherm.

Glas-in-loodramen aan de straatzijde ter verhoging van de privacy

Materiaal en vakmanschap

Glasatelier ruud harberts hecht veel waarde aan gedegen vakmanschap en aan de kwaliteit van het gebruikte materiaal. De glas-in-loodramen worden vervaardigd met superieure loodprofielen en hoogwaardige glassoorten, van het magische Kathedraal-glas tot het bevallige mondgeblazen Lamberts-glas. Ook het snijden, loden, solderen en eventueel kitten van de ramen vindt in eigen atelier plaats en wordt met buitengewone zorg uitgevoerd.

Voorzetraam Macchapuchare

Zo wordt een glas-in-loodraam gemaakt

Benieuwd hoe een glas-in-loodraam tot stand komt? Bekijk dan de korte video-impressies van de verschillende productiefases bij het maken van een glas-in-loodraam

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op of kom langs op de Berkhouterweg 15 in Hoorn.

 

Links

Brandschilderingen
Glas-in-loodramen
Specials
Glas-in-lood