Glas-in-loodramen

Een glas-in-loodraam is een raam dat is opgebouwd uit meerdere stukken glas die door middel van loodprofielen met elkaar verbonden zijn. De veelal gekleurde stukken glas kunnen groot of klein zijn en vaak is een deel ervan gebrandschilderd.

Kleurig en functioneel

Glas-in-loodraam van gemeleerd glas met reflecties op de muur

Glas-in-loodramen ogen vaak wonderschoon. Ze bieden veelal een bijzonder kleurige aanblik en vooral als het zonlicht erop valt creëren ze een onophoudelijk spel van licht, vorm en kleur.

Ook tegen de muur verhoogt een glas-in-loodraam de sfeer in huis of op kantoor aanzienlijk, zeker met een subtiel weggewerkte verlichting erachter. Want ook bij kunstlicht, eventueel in verschillende kleuren en lichtsterktes, heeft glas-in-lood iets magisch.

Glas-in-lood kan exact op maat in een bestaande raamsponning gepast worden, maar ook als voorzetraam gebruikt worden.

Invallend licht door monumentaal glas-in-loodraam in villa

Stijlvolle decoratie

Glas-in-loodramen zijn uitermate decoratief en bij uitstek geschikt om het invallend licht te filteren en speels over de woon- of werkruimte te verspreiden. Ze hebben daarnaast echter ook een belangrijke functionele kant: ze nemen gemakkelijk een storende inkijk weg en veranderen een saai uitzicht eenvoudig in een feest van licht en kleur.

Glas-in-loodramen bieden mooie mogelijkheden. Als verfraaiing van een raampartij in de woonkamer bijvoorbeeld. Maar denk ook aan een mooi vormgegeven glas-in-loodraam met een teakhouten omlijsting die uitstekend dienst kan doen als eigentijds kamerscherm.

Glas-in-loodramen aan straatzijde ter verhoging van de privacy

Materiaal en vakmanschap

Glasatelier ruud harberts acht de kwaliteit van het gebruikte materiaal en gedegen vakmanschap van groot belang. De glas-in-loodramen worden in de regel dan ook gemaakt met superieure loodprofielen en hoogwaardige glassoorten. Van het magische Kathedraal glas tot het bevallige mondgeblazen Lamberts glas. En uiteraard wordt het snijden, loden, solderen en eventueel kitten van de ramen met buitengewone zorg uitgevoerd.

Voorzetraam Macchapuchare

Zo wordt een glas-in-loodraam gemaakt

Benieuwd hoe een glas-in-loodraam vervaardigd wordt? Bekijk dan de korte video-impressies van de verschillende productiefases bij het maken van een glas-in-loodraam

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op of kom langs op de Berkhouterweg 15 in Hoorn.

 

Links

Brandschilderingen
Glas-in-loodramen
Specials
Glas-in-lood