Interieurdecoraties

Oriënteert u zich op iets nieuws om de sfeer en uitstraling van uw woning, kantoor of bedrijfspand te verhogen? Iets wat goed bij de rest van het interieur past en toch een zekere eigenheid heeft en direct aanspreekt?

Een afbeelding van een glas-in-loodraam wat licht doorheen valt, gemaakt met de technieken brandschilderen en glas-in-lood | door glasatelier ruud harberts
Het telkens veranderende spel van licht in een glas-in-loodraam

Levendig en magisch

De laatste jaren is er onmiskenbaar sprake van een hernieuwde belangstelling voor glaswerk als interieurtoepassing. Vandaar dat decoraties van glas steeds vaker woningen, bedrijfspanden en kantoren sieren.

Glas, voortdurend in beweging

Met glas zijn vele vormen van decoratie mogelijk. Glas is niet alleen duurzaam maar ook uiterst levendig. Het lijkt voortdurend in beweging en vooral gekleurd of gebrandschilderd glas speelt soms op bijna magische wijze zijn spel met het aanwezige licht.

Een ‘glazen’ interieurdecoratie hoeft overigens niet uitsluitend van glas te zijn. Een combinatie met bijvoorbeeld lood, koper, hout of rvs kan ook bijzonder decoratief zijn en zorgt in veel gevallen zelfs voor een extra accentuering van het glazen element.

Monumentaal raam van Spectrum waterglas in combinatie met (zon)licht, een welhaast magische combinatie

Inspiratie en oriëntatie

Glasdecoraties zijn er in tal van uitvoeringen. Ze voegen onmiskenbaar iets toe aan ieder interieur en verhogen het woon-, werk- of leefplezier. Zoals een origineel vormgegeven special van gegoten glas die in no time de onverdeelde aandacht van bezoekers trekt. Of een klassiek ingelijste gebrandschilderde versie van een oude meester die voor het raam en in samenspel met het aanwezige licht een extra dimensie krijgt.

Maar glasdecoraties zijn niet alleen smaakvol, ze kunnen ook uiterst functioneel zijn. Zo kan een kleurrijk glas-in-loodraam een storend uitzicht wegnemen en dit transformeren tot een bijzonder schouwspel dat meteen ook een lust voor het oog is.

Ook tegen de wand van de woonkamer komen brandschilderingen mooi tot hun recht

Handwerk op maat

Alle interieurdecoraties van glasatelier ruud harberts worden ambachtelijk en met veel aandacht en plezier met de hand vervaardigd. Het merendeel daarvan wordt op maat gemaakt. Een glaswerk spreekt immers des te meer aan als uw persoonlijke voorkeur en wensen erin doorklinken.

Meer weten?

Neem vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact op of kom gewoon eens langs op de Berkhouterweg 15 in Hoorn.

De interieurdecoraties

Een afbeelding van een leeuw en een deel van de kroon, gemaakt met de techniek van brandschilderen voor interieurdecoraties | door glasatelier ruud harberts
brandschilderingen
Een afbeelding van een gekleurd modern glas-in-loodraam gemaakt voor interieurdecoraties | door glasatelier ruud harberts.
glas-in-loodramen
Een afbeelding van een gefusede plaat glas in de vorm van bladeren gemaakt voor interieurdecoraties | door glasatelier ruud harberts
specials