Authentiek heraldiek

Van de familie Blankendaal kwam de opdracht voor het maken van een glas-in-loodraam met daarin het heraldische wapen van de familie verwerkt.

Heraldiek en brandschilderen zijn van oudsher nauw met elkaar verbonden. Het brandschilderen van een familiewapen is dan ook altijd een bijzonder karwei.

Dit is een afbeelding van detail van een gebrandschilderd familiewapen
Detail van het gebrandschilderde klassieke familiewapen

Het glas-in-loodraam voorzien van het gebrandschilderde wapen was een geschenk ter ere van een 40-jarig huwelijk. Het werd – hoe kan het ook anders – enthousiast ontvangen door het smaragden koppel. Het raam is in de sponning verankerd en siert de voordeur van de familieboerderij.

Zoals altijd, was het erg leuk om te doen en leverde het ook nog een mooie recensie op:

Wij wilden ons familiewapen in het raam van de deur. Aan de hand van een klein voorbeeld wist Ruud het wapen tot op de details in een glas in loodraam te brandschilderen. Vanaf het begin dacht hij goed mee om het wapen zo mooi mogelijk in de deur te kunnen plaatsen. Een bezoek aan de werkplaats tussendoor is ook een aanrader, er komt echt vakwerk bij kijken. Heel erg bedankt voor de goede service.

Ruud en Kim

Dit is een afbeelding van een gebrandschilderd familiwapen in een glas-in-loodraam.
De middelste, gebrandschilderde ruit van het driedelige glas-in-loodraam

Kenmerken
Glas-in-loodraam bestaande uit drie ruitjes Artista-glas van circa 26.5 cm hoog en 25 cm breed, waarvan het middelste ruitje is gebrandschilderd.

Het gehele raam is circa 80 cm hoog en 25 cm breed.

Techniek
Brandschilderen | Glas-in-lood

Status
In opdracht vervaardigd.

Ook wel ‘oren naar’ een gebrandschilderd familiewapen, stadswapen of dorpswapen voor uzelf, uw partner, een goede vriend(in) of een jubilaris?